Wat is website design?

Als u een huis laat bouwen, helpt een architect u met het huis ontwerpen, de aannemer bouwt voor u met zijn bouwvakkers uw huis. Wilt u uw huis verkopen dan zet een makelaar voor u uw huis in de verkoop. Zo is het ook met website design. Website design betekent het ontwerpen en bouwen van uw website en er voor zorgen dat uw website zichtbaar wordt tijdens “de verkoop”. In onze taal betekent dat  planning, creëren en updaten van websites. Website design omvat het visuele aspect: wat ziet de lezer, hoe aantrekkelijk ziet de website eruit voor uw toekomstige klant. Website design betekent ook de meer abstracte elementen zoals gebruiksvriendelijkheid, ergonomie, lay-out, gebruikersgewoonten, navigatie en andere dingen die de website gebruiksvriendelijk maken en helpen om informatie sneller te vinden.

Een moderne website wordt meestal gemaakt met een programmeertaal zoals PHP, ASP en cgi. En de visuele kant van websites wordt meestal gemaakt met opmaakcodes in html en css. De website wordt gebruikersvriendelijk gemaakt met javascript en ajax.

Het website design gaat om het uiterlijk van een website zoals contrast, kleuren, balans, nadruk, ritme, de stijl van grafische elementen ( lijnen, vormen, textuur, kleur en richting ), het gebruik van iconen, achtergrond texturen en de algemene sfeer van de algehele website design.

Webdesign is ingewikkeld voor mensen die er niet in gespecialiseerd zijn. Daarom kunt u het beste uw kostbare tijd besparen door het webdesign uit te besteden aan een bedrijf wat daar alles van af weet.